Vi har alla har möjligheten att göra mer. Detta låter ju som en stor klyscha samtidigt som det är den nakna sanningen. Kan ju bara gå till mig själv för att se vad jag skulle kunna göra annorlunda. Det första som jag kommer att ändra på är att jag istället för att sitta framför youtube.com på helg mornarna. Så kommer jag att ägna dessa timmar till att läsa istället. Vaknar ett par timmar för hon här hemma så varför inte utnyttja tiden på ett bättre sätt en att förlora min tid på ett helt meningslös alternativ. Visserligen så finns det väldigt mycket att lärdom att införskaffa på tuben.

Det finns saker här i livet som man säger att man inte har tid med och för mig är en sådan sak att jag läser för lite böcker. Samtidigt som jag ser vart jag kan ta ett par timmar varje helg så gör jag det inte varför är svårt att säga. Om jag skulle gissa så väljer jag helt enkelt bort den där stunden med en bok för något som är enklar och jag inte behöver koncentrera mig lika mycket.

Det kommer att krävas att jag kommer ändra mina vanor och detta är något som så många med mig vet att det är inte lätt.

Då mitt val är att inte läsa den där boken som jag borde läsa någon gång i livet utan att jag skjuter upp det kan betyda en massa saker. En av dom är att jag inte har den koncentrationen som behövs för att orka läsa eller så är det helt enkelt att jag behöver skaffa mig ett par läsglasögon med rätt styrka. Eller så är det så enkelt att jag inte har någon ro i kroppen att sitt och läsa.

Samtidigt som jag gör mitt val så försakar jag något annat om det så som i detta fallet är att läsa en bok vilket kanske inte är så farligt. Då det är just själva valet i sig som kan vara farligt i det långa loppet då mitt ordförråd inte blir det bästa pågrund av att jag bara sitter och lyssnar och inte koncentrerar mig på själva inlärningsprocessen som det ändå är att sitta och läsa.

Då jag på senare år har börjat att tycka det är roligt att sitta och skriva även om ingen någonsin kommer att läsa det som jag skriver så ger det mig en hel del. Att då inte utnyttja de enkla medlet som böcker är för att få ett mer komplext skriv språk är bara dumt av mig. Detta gör att mitt val av att inte sitt och läsa på morgonen inte rimmar med det som jag tycker är roligt att göra.