Det är en väldigt bra fråga som jag ska försöka besvara utifrån mitt perspektiv. Alla har vi ju olika ingångar till vad ett enklare liv är, så här kommer min version. För mig är ett enklare liv helt enkelt att jag inte behöver vara orolig hur den lilla inkomsten som jag har kommer att räcka månaden ut.

Utan jag vet att jag kommer att leva gott på den inkomsten ändå. Personligen så behöver jag inte ha den där stora fina lägenheten utan jag klarar mig gott och väl med en mindre som inte kostar en hel förmögenhet för att kunna driva runt varje månad.

Så ett enklare liv för mig är bland annat att bo lite mindre med mindre saker för att ha råd att kunna njuta i vardagen och se dom där små sakerna som man missar då man bara måste jobba för att ha råd med sitt boende. Men jag lever inte som jag lär just nu vilket är sorgligt på sitt sätt. Så bara boendet gör att jag kommer minska mitt fotavtryck på många plan.

Men ett enklare liv behöver inte betyda ett bekvämare liv.
Då vi kommer att göra oss av med bilen så kommer det bli ett mycket svårare liv för oss på många sätt. Ett av dom som sätten är att vi inte kommer ha tid att träffa våran familj på samma sätt då dom bor en bra bit ifrån oss. Då det inte är möjligt att ta med sig våra hundar till dom så kommer det bli svårt rent tidsmässigt att hinna fram och tillbacks innan hundarna måste gå ut. Detta går ju naturligtvis att lösa genom att vi hyr en bil dom gångerna som vi verkligen behöver den.

Samtidigt som vi inte kan besöka familjen på samma sätt så kommer vi att få ett mer strukturerat liv då vi blir tvungna att planera in dessa besök. Vilket är bra då både jag och hon här hemma behöver bli lite mer strukturerade.