Vi har idag två olika abonnemang för att kunna titta på tv som bara gör att vi inte kommer ut och upplever saker eller lär oss något nytt varje dag, istället så sitter vi ex antal timmar framför en apparat som gör att vi inte mår bra i kroppen. Så om man nu tittar på följderna av just denna shopping så blir det att vi blir latare och med största säkerhet går upp i vikt. Med att vi går upp i vikt så finns risken att vi blir sjuka och får en massa sjukdomar till följd av vårt tv tittande.

Skulle vi istället lagt dom pengarna som vi spenderar på ett år på dessa abonnemang så hade vi fått oss varsitt par bra skor. Med dessa skor så hade vi kunnat vissats ute i betydligt sämre väder en de gummiskor som vi idag använder oss av lite förenklat. Vi hade minskat risken för en del sjukdomar då vi hade rört på oss mycket mer en vad vi gör idag. Bara genom att tänka lite annorlunda innan det köp så kan man inte bara spara pengar utan även spara på sin hälsa.

Visst är det alltid roligt att ha den där senaste prylen men vad kostar den dig och mig samt våran miljö. Om vi bara tittar på den faktiska priset för att köpa en iPhone 6 s plus 64 gb i arbetstid. Om vi räknar med att vi får ut hundra kronor i handen så blir vi alltså tvungna att jobba 97 timmar för att ha råd att köpa en.

Detta är en helt sjukt att vi håller på med att jobba så länge för att ha råd att köpa en lite pryl som vi bara kommer att använd i ca två år. Dessa siffror är ju inte helt korrekta men det ligger lite i resonemanget. Om vi istället hade nöjt oss med att inte köpa en ny mobil när den verkligen är sönder så hade vi haft råd med att gör saker som vi verkligen vill göra men känner att vi inte har råd att göra.

Dom pengarna som vi lägger på en ny mobil varje eller vartannat år skulle vi istället kunna resa ut i världen och besöka dom där platserna som vi alltid har velat att se. Vi skulle även kunna investera dom pengarna istället i något projekt som vi tycker om eller så lägger vi dom bara på hög tills den dag dom behöves bättre.