Vad är nyttan med att leva ett enklar och mer minimalistiskt liv?

Ja det kan man fråga sig och det har vi jag gjort ett antal gånger och inte kommit till något bra svar mer än att man får tid över till sådant som verkligen betyder något. Om det nu är så att det har med den relationen som du är i just nu eller om det helt annat att göra. Så spelar det ingen roll huvudsaken är att du själv känner att du vinner på det så är det väl värt att leva ett enklar liv.

En av dom stora fördelarna är att man inte följer med i det här underbara racet om vem som har dom senast och dyraste prylarna.

Om vi bara tittar på vad vi har gjort för att kunna leva ett enklare liv så har vi flyttat och gått ner oss i utgifter medan vi gick upp oss i livskvalitet. Vi har hamnat i ett område som vi båda älskar även om det kräver att vi måste ta oss en bit för till exempel handla mat. Förut så kunde vi gå till affären vilket vi fortfarande kan men den närmsta affären är så dyr att det inte går att handla i den.

Samtidigt så gör det att vi kan handla smartare en vad vi gjorde tidigare eller veckohandla vilket vi inte har gjort någon gång tidigare utan det har mer blivit vad vi har känna för dagen. Så på något sått har det blivit att vi har börjat att bli vuxna så att säga.

När det gäller själv flytten så har vi gått ner oss 21 kvm i boyta det låter inte mycket men från en trea till en två så gör dessa kvm väldigt mycket. Vi har fortfarande för mycket saker detta var något som var väldigt klart när vi väl hade kommit på plats i lägenheten. Vi har bland annat ett skrivbord som vi inte längre har plats för så detta måste vi gör oss av med.

Samtidigt som vi behöver mer förvaringsutrymmen för att kunna få upp dom sakerna som vi behöver ha i vardagen. Vi vill inte ha kökssaker i lådor för att vi har så dåligt med skåp i köket. Så dit ska det skaffas en skänk av något slag samma gäller till sovrummet dit behöver vi en byrå så att vi kan förvara våra kläder inte för att vi har mycket kläder men en del har vi och dessa får inte riktigt plats just nu. Vi skulle ju kunna göra oss av med mer kläder utan problem men då blir vi tvungna att köpa vinterkläder när den årstiden närmar sig och det är inget som vi känner för att göra.

Samtidigt som vi kastar ut saker så kommer nya att komma in men vi kommer ändå att hamna på minus kontot av saker i slutändan.

Vi vill ju inte köpa saker bara för själv köpandets skull och detta är nyttan för oss i korta dag.