Vad är ett enklare liv?

Det är en fråga som man får lika många svar personer man ställer den frågan till. Men för oss är det i alla fall att inte behöva vara så beroende av pengar i den bemärkelsen att vi inte behöver ha det absolut senaste versionen av saker. För om vi skulle vara beroende av pengar i den bemärkelsen så hade med största säkerhet haft en ny bil ett annat boende samt en stor tv bara för att nämna några saker.

Vi bor i en liten hyreslägenhet som vi stortrivs i så det finns ingen anledning att flytta och skaffa oss något större. Då vi inte vet vad som kan hända i framtiden så är detta lite av en säkerhet för oss att vi inte behöver oroa oss för dom pengarna som måste in varje månad för att täcka hyran. Det som vi skulle kunna önska oss var att det fanns lite bättre förvaringsmöjligheter men detta är något som vi kan göra något åt så det är inget som vi stör oss på något nämnvärt.

När det gäller bil så är det något som vi äger men då det är en helt onödig utgift i denna stund så är det något som vi kommer att göra oss av med då vi helt enkelt inte har något behov av en bil i dags läget.

Tv är en annan sådan där sak som många byter var och vart annat år eller i alla fall rätt så ofta och då ska den gärna bli större. Själv så valde vi att göra oss av med tv-apparaten för inte så länge sedan så mest för att den var gamla och för stor helt enkelt. Vi behöver inte sitta och titta på en apparat i flera timmar om dagen då det finns så mycket annat att göra.

Efter att vi har gjort oss av med tv-apparaten så har vi kommit varandra mycket närmare en vad vi var tidigare nu mera kan vi sitt en kväll och prata om allt möjligt förut så var det bara nästan om vad vi såg på apparaten. Så för oss har vi fått en mycket bättre liv genom att göra oss av med den.

Så ett enklare liv behöver inte vara så svårt att åstadkomma om man bara tänker på dom små sakerna här i livet. Samtidigt som det kan vara ett tuffar liv att leva så är det värt varje sekund då det betyder så mycket mer att vara i nuet med dom nära och kära.