Det finns många saker som jag gillar med denna maskin men även om dessa saker är bra så väger det tyvärr inte upp mot de saker som är sämre. En sådan till synes enkel sak som om att man kan scrolla utan att sidan stannar upp efter ett par rader stör mig fruktansvärt mycket. Det är en av de anledningarna till att jag inte använder Safari på iPhone. Man skulle kunna tycka att en dator bara som har en webbläsare borde kunna göra denna enkla sak utan några som helst problem. Så för mig fungerar denna maskin inte helt optimalt även om den har ett mycket trevligt tangentbord. Det som folk klagar på när det kommer till tangentbordet är ett det inte är upplyst vilket inte bekommer mig det minsta då jag alltid stänger av denna funktion ändå. Har inte förstått vitsen med att ha upplysta tangenter.  Det är något som man kan behöva ha när man har pekfingervalsen men det är inte något som jag stoltserar med. Även om min finger nedsättning är långt från perfekt. Sedan att jag inte kan köra alla program som jag använder på min mac är ett annat problem. Men det vist jag ju redan innan jag skaffade mig denna så det kan jag inte skylla på maskinen utan mer på tillverkarna av den programvaran. Skulle hemskt gärna se en version av Scrivener som fungerar med webbläsare. Även om det går att efterapa en hel del hur mitt skrivande ser ut med booken så går det inte fullt ut. Ett annat program som visserligen finns på webben men som suger är Evernote. Då mitt arbetsflöde i Evernote inte är lämpligt för webben så går även detta bort.

Men att ha denna maskin som en resedator och som ett arbetsredskap under skolgången och på arbetsplatser är den helt perfekt då man inte behöver oroa sig för att maskinen ska försvinna. Allt arbete som man gör är ju sparat hos Google och om jag skulle bli av med maskinen så gör det mig inget. Även om man kan gör detta med andra maskiner med så är det en rätt så rejäl prisskillnad på denna och på en Macbook Pro som jag har som men huvudmaskin. Så denna maskinen har blivit ett arbetsredskap på resande fot så att säga. Även om man inte alltid har tillgång till nätet så kan man göra enväldigt massa saker utan att behöva vara uppkopplad. Kalkylbladen fungerar inte riktigt bra när man inte är uppkopplad även om man kan göra beräkningarna så är det värre ifall man vill göra lite diagram.

Så betyget blir att det är en arbetsmaskin för folk på resa. Ett hyfsat betyg med andra ord det går ju inte att jämför denna maskin mot en Macbook Pro det är inte rättvist helt enkelt. Samtidigt den har sina minus så har den den stora fördelen att man behöver inte vara lika rädd att man blir av med maskinen och skulle man bli det så är det inte hela värden då allt är sparat hos Google.